Pizza bianca met gorgonzola

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Pizza bianca met gorgonzola

Ingredienten

200 gr pizzadeeg, , klik hier voor het recept als je het pizzadeeg zelf wil gaan maken
extra vergine olijfolie
70 gr Gorgonzola
1 takje verse rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor:
250 Gr.C. voor een elektrische oven
350 Gr.C voor een een Kamado BBQ
450 Gr.C voor een Ooni hout gestookte pizza oven

Bestuif je werktafel ruim met bloem of zeer fijne maismeel. Druk het pizzadeeg uit tot de gewenste grote.

Bestrooi de pizzaschep lichtjes met zeer fijne maismeel. Leg de pizza op een pizza schep, en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste grote en vorm. Schud de schep even om te kijken of de pizza inderdaad niet vastplakt.

Verdeel in een spiraalvorm de olijfolie over de pizza.
Begin binnen en eindig buiten. Houd 1 cm van de rand vrij van olie.

Snijd de gorgonzola in kleine blokjes of pluk de kaas wanneer deze te zacht is. Verdeel de kaas gelijkmatig over de pizza. Pluk de naalden van het takje rozemarijnr en verdeel ze over de pizza.

Schuif de pizza in de oven en bak de pizza.
Baktijd:
Gas of elektrische oven 4-7 minuten
Hout gestookt of Kamado 1-3 minuten. draai bij een houtgestookte pizza oven de pizza enkele malen zodat hij overal egaal kleurt.

Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plak.


Algemeen


persons : 1 stuks
time : diverse voorbereidingstijden en 3 minuten baktijd
book : Kookboek: De pizzabijbel
print : Afdrukken