Pistache pasta

Saus / Dressing
  

under-heading

Pistache pasta

Ingredienten

75 gr pistachenoten (zo groen mogelijk)
40 gr fijne suiker
snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de noten daar over uit. Rooster de nootjes 10 minuten.

Doe de warme pistachenoten samen met de fijne suiker en het zout in een maalmolentje, foodprocessor of vijzel en maal het zo fijn mogelijk. Tijdens het malen komt er olie vrij waardoor de pasta smeuïger wordt. Dit duurt een tijdje. Hoe langer je maalt, hoe fijner en vloeibaarder de pistachepasta wordt. Als de pistachepasta na zo’n 10 minuten mixen nog steeds wat droog blijft kun je een heel klein beetje neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) toevoegen, maar echt niet te veel! Voor de pistachepasta op de foto heb ik geen extra olie gebruikt.

Bewaar de pistachepasta enkele weken in de koelkast of vries deze in om hem langer te bewaren.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Website: Rutger bakt
print : Afdrukken