Pikante kabeljauw met rijst

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pikante kabeljauw met rijst

Ingredienten

4 stukken kabeljauw van 150 gr
2 eetlepels olijfolie
1-2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
2 uien, gesnipperd
3 cm verse gemberwortel geraspt
1 eetlepel kurkuma ( geelwortel)
250 volle yoghurt ( of 250 ml magere yoghurt met 2 eetlepels creme fraiche)

300 gr witte of wilde rijst

1 limoen in partjes
1 eetlepel verse koriander

Bereiding

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie in een hapjes pan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten.
Leg de kabeljauw erbij en smoor zachtjes 2 minuten.
Schenk de yogurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten

Serveer de kabeljauw met de saus bij de rijst.

Bestrooi het geheel indien gewenst met koriander en garneer met een partje limoen.

Opmerking:
- Proef de saus, ik heb hem wat meer op smaak gebracht met zout, peper en wat chilipeper uit de molen.
- Ik heb eigenlijk nooit volle yoghurt in huis, daarom heb ik de saus gemaakt met magere yoghurt, om hem toch wat voller te laten smaken heb ik er 2 eetlepels creme fraiche doorheen geroerd.

Op de foto geserveerd met lichtje gewokte slierten bospeen, ze hebben nog een beetje een bite.

Andere vissoorten die te gebruiken zijn voor dit recept zijn: snoekbaars, zeeduivel en zeewolf.

Per persoon bij gebruik van volle yoghurt ipv magere en creme fraiche 585 kcal p.p..

Algemeen


persons : 4 personen
time : 25 minuten
book : Kookboek: Over vis & vis
print : Afdrukken