Pie met draadjesvlees

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pie met draadjesvlees

Ingredienten

125 gr p.p. draadjesvlees gaar
1 winterwortel
flinke hand diepvries erwten
9 plakjes bladerdeeg
1 ei

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 grC

Bladerdeeg ontdooien.
Wortel raspen, in mini blokjes snijden en 2 minuten koken in water.
Wortel uit de pan scheppen en afspoelen onder koud water. In hetzelfde kookwater de diepvries erwten 2 minuten koken.
Afgieten en onder koud water afspoelen.

Wortel en erwten door het vlees mengen.
Oven schaaltjes invetten met wat boter. Ik leg altijd een reep bakpapier in het bakje zodat ik ze er makkelijk uit kan trekken.

Leg het bladerdeeg in de bakjes en verdeel de vulling over de bakjes. Sla het overtollige deeg over de vulling.

Druk uit de overige plakjes bladerdeeg dekseltjes ter grote van de ovenschaaltjes.
Bestrijk de naar binnen geslagen bladerdeeg met een losgeklopt ei en leg dier de bladerdeeg deksel op. Druk vast.

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Met de restjes bladerdeeg kan je eventueel wat versiering aanbrengen op het deeg.

Bak de vleestaartje in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

Algemeen


persons : 6 pers
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken