Pesto blanke amandelen zongedroogde tomaat

Bijgerecht
  

under-heading

Pesto blanke amandelen zongedroogde tomaat

Ingredienten

50 gr blanke amandelen
50 gr zongedroogde tomaatjes
2 citroenen
½ teen knoflook
30 gr verse basilicumblaadjes
30 gr pecorino Parmezaanse kaas
extra vergine olijfolie

Bereiding

Rasp de schil van 1 citroen boven een vijzel. Pel de knoflook, doe hem samen met de amandelen en zongedroogde tomaatjes bij de citroenrasp en maal er een fijne pasta van.

Houd 'n paar kleine basilicumblaadjes apart voor garnering en maal de rest met 4 eetlepels olie en het sap van 1 citroen door de amandelpasta.
Rasp bijna alle pecorino erover, meng goed, proef een likje en breng indien nodig op smaak met zout en zwarte versgemalen peper.

Serveertip:
Lekker bij groene asperges
Ook lekker bij artisjokken, paarse spruitbrocoli en courgette.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 10 minuten
book : Kookboek: Jamie kookt Italie
print : Afdrukken