Peren mosterd

Saus / Dressing
  

under-heading

Peren mosterd

Ingredienten

250 gr perenpulp ong. 2 grote rijpe peren (geschild, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes gesneden)
1 kleine sjalot (15 gr)
100 ml water
3 eetl. geleisuiker* (2:1)
2 eetl. appelazijn
2 eetl. mosterdzaad
3 eetl. mosterdpoeder
zout en peper

* Geleisuiker met de verhouding van 2:1 dus voor 1 kilo fruit 500 gr geleisuiker.

Bereiding

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine stukjes.
Verwijder de schil van de sjalot en snijd deze fijn .
Doe peer en sjalot in een kleine steelpan met het water en breng aan de kook.
Laat 20 minuten sudderen tot de peer en de sjalot zacht zijn.
Pureer lichtjes met een vork of als je een fijne structuur wenst met een staafmixer.
Roer de geleisuiker erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.

Roer de azijn erdoor.
Maal de mosterdzaadjes grof in een vijzel. zet de temperatuur lager. Roer de mosterdzaadjes en het mosterdpoeder erdoor. Niet meer laten koken!! Mosterdzaadjes en mosterdpoeder kunnen anders bitter worden.

Proef, dat is best moeilijk want de mosterd is nog warm, breng indien nodig veder op smaak met azijn, zout en peper.
Giet de hete perenmosterd direct in steriele potten en sluit goed af.

Algemeen


persons : 1 glas
time : 40 minuten
book : Geschenke aus der Küche
print : Afdrukken