Pastilla met lamsvlees

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pastilla met lamsvlees

Ingredienten

250 gr gebraden lamsvlees (kliekje)
100 gr couscous
2 uien
4 tenen knoflook
60 gr rozijnen
olijfolie
1 theelepel kurkuma
½ theelepel komijnzaad
70 gr feta
4 grote vellen filodeeg
1 eetlepel geschaalde amandelen
1 volle lepel poedersuiker
½ theelepel kaneel

voor erbij
4 eetlepels magere yoghurt
1 eetlepel harissa

Bereiding

Doe de couscous in een kleine kom, giet er zo veel kokend water bij dat de korrels net onder staan. Leg er een deksel op en laat 10 minuten staan.

Pel en hak de uien en de knoflook.
Hak de rozijnen fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook en rozijnen tezamen met de kurkuma en komijnzaad in een grote pan op matig vuur.
Bak het geheel onder regelmatig roeren ongeveer 15 minuten.

Trek het lamsvlees in flinters, doe ze bij het uienmengsel, bak 5 minuten en haal de pan van het vuur.
Schep de couscous om tot deze luchtig is en roer deze daarna samen met de feta door het vleesmengsel.
Breng de vulling op smaak en wees daarbij voorla niet zuinig met zwarte peper.

Verwarm d eoven voor op 180 Gr.C.
Ga nu vrij vlug te werk omdat filodeeg heel snel uitdroogt.
Leg de vellen op een schoon weekblad en bestrijk ze met olie.
Verdeel het vleesmengsel em schep op de korte kant van elk vel.
Rol de vellen tot halverwege, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een soort og dikke sigaren.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie en strooi er de geschaafde amandelen op/
Zeef er d poedersuiker en kanee van enig hoogte over en zet ze 25 minuten in de hete oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveer er een kommetje yoghurt met een scheut harissa bij als dipsaus.

Heerlijk met een eenvoudige groene salade

Tip:
Je kunt hier vrijwel elk soort vlees in kwijt, leef je uit met wat je toevallig in huis hebt!

Opmerking van Jamie:
Op de markten van Marrakesh worden vrijwel elke dag zoete en hartige, spotgoedkope pastilles met duif, kwartel, geit of, zoals in dit recept, lam gebakken en verkocht. Dit is een versimpelde versie die nauwelijks voor het origineel onder doet e die dankzij het gebruik van kliekjes ook waanzinnig goedkoop is.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 70 minuten
book : Kookboek: Bespaar met Jamie
print : Afdrukken