Pasta met een dakje van tomaten-olijven-rucola

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pasta met een dakje van tomaten-olijven-rucola

Ingredienten

5 rijpe tomaten
3-4 takjes basilicum
12 groene olijven
12 zwarte olijven
125 gr rucola
3 eetl. balsamicoazijn
3 eetl. olijfolie
suiker
1 theel gedroogde oregano
400 gr pasta
eendenborstfilets (foto) of ander vlees/vis naar keuze

Bereiding

Was de rucola.
Hak de olijven grof.
Kruis de tomaten in en dompel ze enkele paar minuten onder in kokend water. Verwijder het schilletje en snijd ze in kleine blokjes.

Schenk 1 eetl. olijfolie in een wok en roerbak snel de rucola sla. Voeg de tomaten en olijven en basilicumblaadjes toe. Verwarm deze een ½ minuut mee, blus af met de balsamico zijn. Roer er een snufje suiker door en de oregano.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet deze af en roer er de overgebleven olijfolie door.

Plaats een vulring op een voorverwarmd bord, Vul deze voor ¾ met de pasta en voor ¼ met het rucola-olijf-tomaat mengsel. Druk dit lichtjes aan.
Trancheer je vlees naar keuze en leg deze op bord
Verwijder de vulring en serveer direct.

Tip: Geen vulring, gebruik dan blikjes waarvan je de boven en onderkant hebt verwijderd.
Je kunt het ook zonder vulring doen maar met vulring blijft de pasta mooier op een hoopje op de bord liggen.

Eendenborstfilet, zie recept elders op deze site

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Appetito, recept aangepast
print : Afdrukken