Pannenkoeken basis recept

Hoofdgerecht / Lunch
  

under-heading

Pannenkoeken basis recept

Ingredienten

500 ml melk
300 gr bloem
snuf zout
3 eieren
boter om in te bakken

optioneel
appel
banaan
spek

Bereiding

Meng de melk door de bloem met een snuf zout.

Klop de eieren los en voeg deze toe aan het mengsel. Klop tot je een mooi egaal ( zonder klontjes) beslag hebt.
Laat het beslag ongeveer 15 minuten rusten.

Verhit wat boter in een koekenpan en schep hier een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag mooi rondloopt in de pan.
Bak net zoals totdat het beslag een beetje begint te bubbelen en of de zijkanten gaar worden.
keer om met behulp van een spatel en bak de andere zijde moo mooi goudbruin.

Tip;
Voeg stukjes appel, geraspte appel, stukjes banaan of plakjes spek toe tijdens het bakken.

serveertip:
Serveer de pannenkoeken met suiker, poedersuiker en of schenkstroop

Algemeen


persons : 6-8 stuks
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken