Panna cotta met aarbeiencoulis

Nagerecht
  

under-heading

Panna cotta met aarbeiencoulis

Ingredienten

250 ml creme fraiche
200 ml slagroom
1 theel vanille-extract
2 blaadjes gelatine
5 el poedersuiker

Bereiding

Week de gelatine in koud water.
Breng de crème fraîche aan de kook, met het vanille extract.
Laat een aantal minuten op zacht vuur trekken. Haal de pan dan van het vuur en roer de gelatine erdoor tot het is opgelost.
Laat ietwat afkoelen.
Dat kan in een bak met ijswater, dat gaat wel sneller. Roer nu en dan.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer het crème fraîchemengsel erdoor en giet het roommengsel in vier kleine conische vormpjes, je kunt ook espressokopjes gebruiken, maar plasticfeestbekertjes gaan ook goed. Zet zeker een halve dag in de koelkast, zeg 4 uur, om op te stijven.

Panna cotta’s moeten niet heel erg stijf worden, maar een beetje lobbig en net hun vorm behouden.

Stort de puddinkjes door ze heel even onder een warme kraan te houden en een bordje op de onderkant te zetten. Draai het geheel om en laat de panna cotta rustig uit het vormpje loskomen. Mocht u plastic wegwerp bekertjes gebruiken dan werkt het ook goed om een gaatje bovenin de beker te prikken, dan laat het puddinkje makkelijker los.

Opmerking:
Ik heb de panna cotta gemaakt in kleine jampotjes met onderin kleine koekjes amaretti koekjes
In het recept van Yvette van Boven wordt ook nog Cichorei gebruikt en wordt de panna cotta overgoten door een karamel saus.
Ik heb deze panna cotta gemaakt in de zomer en vond een aardbeien coulis toepasselijker. Ik heb deze panna cotta geserveerd met een glaasje Home made aardbeien likeur.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten en minimaal 4 uur koelen
book : Beetje van mijzelf en een beetje van Yvette van Boven
print : Afdrukken