Pangsit uit de oven

Bijgerecht
  

under-heading

Pangsit uit de oven

Ingredienten

1 kipfilet
1 eetl. olijfolie
gemberwortel, 1 cm
3 gemberbolletjes
1 bosuitje
½ eetl. ketjap manis
½ eetl. gembersiroop
1 ei
wat paneermeel
zout & peper
5 plakken filodeeg
wat boter om deeg mee in te smeren

Bereiding

Kipfilet in stukken snijden en met een beetje olijfolie aanbraden in de pan.

Gemberwortel fijnsnijden en samen met de fijngesneden bosuitjes en de ketjap manis toevoegen bij de kipfilet.

Kipfilet bakken tot bij gaar is.

Doe in de keukenmachine de kipfilet met bosui, ei, paneermeel, zout, peper en gemberbolletjes.
Zet de keukenmachine even aan, maak het niet te fijn. Indien het te droog is voeg er dan wat sap van de gemberbolletjes bij.

Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Knip of snij de plakken 3 drieën.
Smeer met een kwastje de plakken dun in met boter.
Leg op iedere plak een bergje kippen mengsel.
Vouw de plakken in pangsit vorm en bestrijk de bovenkant dun met boter.

Bak de pangsit in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. in 10 minuten goudbruin.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken