Okonomiyaki Japanse pannenkoek

Hoofdgerecht
  

under-heading

Okonomiyaki Japanse pannenkoek

Ingredienten

½ ui
50 gr champignons
⅓ savooie kool
50 gr radijsjes
175 gr tofu
3 grote eieren
75 gr bloem
olijfolie
tomatenketjup of hete chilisaus
zoutarme sojasaus
mayo of magere yoghurt

Bereiding

Pel de ui en snijd deze in ringen. Snij de champignons in plakjes, Snij de kool fijn. Snij de radijsjes in plakjes. Dep de tofu droog en snijd deze in blokjes van 1cm.
Klop de eieren los en breng deze op smaak met zout en peper.
Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Voeg alle groenten en de tofu toe er roer dit goed door elkaar.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan met anti aanklaag en giet het beslag erin. Druk zachtjes aan zodat je een mooie egale pannenkoek krijgt.
Bak de pannenkoek 5 minuten.
Keer hem om, het makkelijkst gaat dat met behulp van een deksel of een bord. Keer hem om en laat hem weer in de pan glijden.
Bak ook deze kant 5 minuten of tot de pannenkoekoek gaar en goudbruin is.

Serveer de okonomiyaki meteen en besprenkel er ketchup of chilisaus, sojasaus en wat mayo of yoghurt overheen.

Tip:
Wij hadden de yoghurt versie gemaakt, omdat magere yoghurt erg dun is en snel uitloopt ga ik hem de volgend keer maken met yogonaise.

Info:
-Okonomi betekent 'wat je maar wilt', in deze pannenkoeken kun je dus makkelijk je koelkast restjes opmaken.
Deze vegetarische versie van Jamie vonden wij erg lekker.
- Het originele recept is voor 6 personen, wil je die gaan maken dan moet je de hoeveelheden verdubbelen die hier vermeld staan en moet je 2 keer een pannenkoek bakken.
- Omdat de pannenkoek maar 269 calorieën bevat heb ik er wat witte rijst en een komkommersalade bij geserveerd, zodat het voldoende was voor de avondmaaltijd.

Algemeen


persons : 3
time : 30 minuten
book : Kookboek: Bespaar met Jamie
print : Afdrukken