Noten mayonaise

Saus / Dressing
  

under-heading

Noten mayonaise

Ingredienten

2 eidooiers
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels Dijonmosterd
2 eetlepels gembersiroop
150 ml druivenpitolie
75 ml notenolie
40 ml appelsap

Bereiding

Doe de eidooiers, de balsamicoazijn, de mosterd en de gembersiroop in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer.
Schenk de druivenpit- en notenolie langs de rand in de beker.
Zet de staafmixer in de beker en zet deze helemaal op de bodem van de beker.
Zet de staafmixer aan en trek langzaam omhoog zodat je een mooi mayonaise krijgt.
Voeg appelsap toe en breng de mayonaise op smaak met wat zout en versgemalen peper. Meng het geheel nog enkele seconden met de staafmixer. Bewaar de mayonaise afgedekt tot gebruik in de koelkast (maximaal 2 dagen)

Algemeen


persons : nvt
time : 5 minuten
book : Gedeelte uit dit recept
print : Afdrukken