Naanbrood

Big Green Egg / Brood
  

under-heading

Naanbrood

Ingredienten

250 gr bloem
½ eetlepel suiker
½ theelepep zout
½ zakje gedroogde gist
snuf peper
200 ml (griekse) yoghurt
1 eetlepel olie
snuf gedroogde knoflookpoeder
½ theelepel konijnzaad
½ theelepel korianderpoeder
1 eidooier

Bereiding

Meng de bloem, de suiker, de gist en het zout in een grote kom.
Voeg de yoghurt, de olie, de specerijen en de eidooier toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Kneed het deeg 10 minuten goed door. en laat afgedekt op een warme plaats ca 1,5 uur rijzen.

Stook je Big Green Egg met het rooster en de pizzasteen op tot ongeveer 225 Gr.C.
(Je kunt de pizzasteen ook verwarmen in je conventionele oven of combi-magetron oven)

Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol ze dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg op de pizza steen, heb je een pizza schep gebruik dan deze, wel zo makkelijk!
Bak het naanbrood 5-8 minuten.
Haal het brood van de pizzasteen en bak de volgende.
Heb je een grote pizzasteen dan passen er 2 naanbroden tegelijk op.

Serveer het brood warm of koud

Opmerking:

In het originele recept moest een fijngehakt teentje knoflook door het deeg, ik heb dit vervangen door knoflookpoeder

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten + rijzen van het deeg
book : Big Green Egg Flavour fair kookboek 2015
print : Afdrukken