Mosselen a la Normandie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Mosselen a la Normandie

Ingredienten

2 kilo mosselen
2 dl witte wijn
1 ui, fijngehakt
tijm
10 gr boter
zout & peper

saus:
½ liter room
15gr boter
¼ ui, fijn gehakt
peper & zout
2 eetl. citroensap

Bereiding

Smelt de boter en fruit hierin de ui zachtjes. Voeg de room toe en laat deze tot de helft inkoken.
Breng de room op smaak met zout, peper en citroensap.

Was de mosselen tot de schoon zijn, verwijder de beschadigde exemplaren.
Doe de wijn, fijngehakte ui, tijm en boter in een mosselpan en leg de mosselen hierop.
Kook de mosselen tot ze open zijn ( 5-7 minuten)

Als de mosselen gaar, schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in een serveerschaal.
Schenk de room eroverheen en serveer direct.

Serveertip: lekker met friet.

Mosselen ( Moules) a la Normandie staat in Normandie ook vaak op de menukaart als Moules a la crème.

Algemeen


persons : 2
time : 30 minuten
book : Kookboek: Des Paysans de Normandie
print : Afdrukken