Meloensalsa

Bijgerecht
  

under-heading

Meloensalsa

Ingredienten

ca 600 gr watermeloen
20 gr verse gember
1-2 rode pepers ( afhankelijk vd grote)
3 limoenen
zout en peper
1 theel. bruine suiker
1½ theel. gedroogde korianderblaadjes

Bereiding

Snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadjes.
Was de peper en hak hem fijn.

Was de limoenen met heet water en wrijf ze droog.
Rasp de schil van twee limoenen en pers ze daarna uit.
Meng de limoenrasp, limoensap, suiker, gember, korianderblaadjes en peper.

Snijd het vruchtvlees van de meloen en snijd het in kleine blokjes.
Roer de dressing door de meloen.

Serveertip:
- Lekker bij gebakken of gegrilde witvis, zie recept
- Ook zeer geschikt voor het maken van zomerse tapas hapjes met vis.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Delicious juli 2009
print : Afdrukken