Meatloaf met uien ketchup

Hoofdgerecht
  

under-heading

Meatloaf met uien ketchup

Ingredienten

3 eetlepels olijfolie
275 gr uien, fijngesnipperd
3 tenen knoflook
4 sneetjes lichtbruin (oud) brood
500 gr rundergehakt
5 eetlepels ketchup

eventueel extra toevoegen
35 gr kappertjes
75 gr zwarte olijven fijngehakt

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de uien op laag vuur 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak nog even kort mee.
Zet de pan van het vuur en laat alles een beetje afkoelen.

Snijd de korstjes van het brood en maal het brood met behulp van een keukenmachine fijn. Geen keukenmachine? Leg het brood op een snijplank en hak het mes een mes fijn.

Leg het gehakt in een ruime mengkom, voeg het brood, de helft van de gesmoorde uien, 3 eetlepels ketchup, 1 theelepel zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar.

Leg het deeg in een bak of bakvorm en druk het gehakt goed aan.
Meng de 2 overgebleven eetlepels ketchup door het overgebleven uienmengsel. Verdeel dit over het gehaktbrood en stijk met de achterkant van een lepel glad.
Bewaar het brood eventueel tot gebruik in de koelkast.

Verwarm delven op 175 Gr.C. Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak de meatloaf in ca 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de meatloaf 5-10 minuten afkoelen. Schenk voorzichtig wat losgekomen bakvet af.
Neem het daarna uit de vorm en snijd het in plakken.

Opmerking:
-Letterlijk vertaald is meatloaf een vleesbrood, een echte Amerikaanse klassieker. In deze versie zit tomatenketchup, de meeste kinderen zijn hier gek op!
- Wij vonden hem erg lekker al viel hij met het snijden wel een beetje uit elkaar, echt compact is hij niet.

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 60 minuten
book : Kookboek: werelds koken op z'n Hollands
print : Afdrukken