Mangosoep met citroengras en rivierkreeftjes

Soep
  

under-heading

Mangosoep met citroengras en rivierkreeftjes

Ingredienten

1-2 mango’s (250 gr vruchtvlees)
2 stengels citroengras ( sereh)
400 ml visbouillon ( tablet of pot)
200 ml droge witte wijn
3 cm verse gember, in plakjes
1 eetl. olijfolie
1 bakje rivierkreeftjes ( 125 gr)
1 eetl. platte peterselie, fijngehakt
2 cm rode peper
75 ml Griekse yoghurt
1 citroen
75 ml slagroom
fijn zeezout
vers gemalen peper

Bereiding

Snijd 125 gr mango in kleine blokjes en 125 gr in dunne reepjes.
Bewaar de reepjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd het bovenste droge deel van het citroengras en kneus de dikke stengels met de platte kant van het mes.

Breng in een pan de bouillon en wijn met de mangoblokjes, citroengras en gember aan de kook en kook de mango 10-15 minuten zachtjes gaar.
Verwijder het citroengras en de gember en pureer de soep met een staafmixer.
Kook de soep daarna op hoog vuur tot de helft in.
Laat de soep afkoelen en laat de soep in de koelkast in 1-2 door en door koud worden.

Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de rivierkreeftjes met de peterselie al omscheppend 2-3 minuten. Laat de rivierkreeftjes afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
Roer de peper door de yoghurt.
Pers de citroen uit.

Roer de room en 1-2 eetlepels citroensap door de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat rivierkreeftjes in.
Garneer met de achtergehouden mangoreepjes en een schepje yoghurt.

P.P.
205 Kcal
7 gr eiwit
12 gr vet
11 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten + ong 2 uur koelen
book : Etentje bij Kees en Marian
print : Afdrukken