Limburgs zuurvlees

Hoofdgerecht
  

under-heading

Limburgs zuurvlees

Ingredienten

750gr riblappen, in blokjes
50 gr boter
300 ml rode wijnazijn
300 ml water
4 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
5 kruidnagels
4 uien, grof gesnipperd
4 eetl. appelstroop
2 sneetjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
2-3 eetl. donkerbruine basterdsuiker

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteen.
Giet de rode wijn azijn en het water over het vlees en laat dit 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Giet de marinade af ( bewaar deze) en dep het vlees droog met keukenpapier.

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit 25 gr boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken.
Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees grijs van kleur is.
Voeg de rest van het vlees toe en bak het omscheppend.

Voeg 100 ml van de marinade weer toe.
Voeg de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels toe.
Stoof het vlees op een laag pitje in ca. 1 uur gaar.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de uien in 5 minuten al omscheppend goudbruin. Voeg de bruine suiker toe en bak deze even mee.
Schep de uien met appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof alles nog 1½ uur.

Voeg indien nodig de rest van de marinade toe.
Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels.
Breng het zuurvlees verder op smaak met bruine suiker, zout en peper.


Serveertip: lekker met friet.
.

Algemeen


persons : 4
time : 3 uur + 1 dag marineren
book : Eigen recept
print : Afdrukken