Langzaam gegaarde gevulde varkenshaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Langzaam gegaarde gevulde varkenshaas

Ingredienten

2 varkenshaasjes
6 grote champignons
¼ rode puntpaprika
1 sjalotje
zout peper
Italiaanse kruiden
4 eetlepels geraspte kaas
touw om op te binden

Bereiding

Hak het sjalotje fijn en fruit deze zachtjes in wat olie glazig. Voeg de zeer fijn gesneden champignons en de zeer fijn gesneden paprika toe en bak deze mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en wat Italiaans kruiden.
Laat afkoelen.

Snij de varkenshaasje in de lengte een klein stukje in. Zet het mes daarna schuin en snij weer wat verder. Probeer een platte lap te snijden van de varkenshaas.
(Lukt dit niet snijd hem dan in en vul hem met de vulling)
Bekleed 3/3 van de varkenshaaslap met het champignons mengsel en strooi hier de geraspte kaas over.
Rol de varkenshaas op en bindt hem vast met keukentouw.

Bereid de Big Green Egg voor op indirect grillen en breng hem naar een temperatuur van 135 Gr.C.
Leg de varkenhaasjes op het gewone rooster op de BBQ en gaar ze in zo'n 30-40 minuten mooi gaar.

Bezit je geen BBQ waarbij je de temperatuur zo goed kunt regelen dan kan je dit gerecht ook op de traditionele manier maken.
Verhit wat boter in een pan en bak de varkenshaasje rondom bruin. Bak echter niet te lang, gewoon alleen maar even aanbraden.
Leg de varkenshaas daarna in een voorverwarmde oven van 135-140 Gr.C en bak ze op deze manier langzaam gaar.
je varkenshaas blijft heerlijk als al je ze langzaam gaart.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken