Lamsvlees met sesam

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lamsvlees met sesam

Ingredienten

2 eetl. arachideolie
500 gr lamsvlees in dunne reepjes
2-3 bosuitjes
1 chilipepertje
2 winterwortelen
2 teentjes knoflook
200 ml groentebouillon
2 theel bruine suiker
2 eetl zoete sojasaus
1 eetl. gembersiroop
4-6 theel. sesamzaad

Bereiding

Snij de wortel julienne. de bosui in stukjes, hak de knoflook fijn.
Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes, snij deze daarna in stukjes.

Verhit de olie in een hete wok of hapjespan met dikke bodem tot de olie zeer heet is.
Voeg het in reepjes gesneden lamsvlees toe en roerbak 2-3 minuten*
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet opzij.

Doe de wortel, knoflook en chilipeper in de pan en roerbak dit 1-2 minuten
Voeg de bosui toe en bak deze even mee.
Schep de groenten uit de wok en zet opzij.

Giet de bouillon in de wok, voeg bruine suiker, sojasaus en het vlees in de wok.
Verwarm al roerend 2-3 minuten tot het vlees rondom bedekt is met een laagje saus.
( Is de saus te dun voeg dan eventueel 1 theelepel allesbinder toe)
Proef en breng op smaak met wat gembersiroop.

Strooi het sesamzaad erover en schep goed om.
Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en leg het lamsvlees erop.
Serveer direct.

Serveertip: lekker met rijst.

Foto: Gerecht geserveerd in 1 persoons pannetjes met rijst ernaast.

*Opmerking: Ik heb lamsfilet gebruikt. Kort gebakken, laten rusten in aluminiumfolie en daarna in reepjes gesneden en de receptuur verder gevolgd.
.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Heerlijke maaltijden in 10-20-30 min, recept aangepast
print : Afdrukken