Lamsstoof op Perzische wijze

Hoofdgerecht


under-heading

Lamsstoof op Perzische wijze

Ingredienten

+ 800 gram lamsbout ontvliesd in grove dobbelstenen
2 grote uien gesnipperd
4 tenen knoflook in plakjes
3 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kurkuma
1 theelepel vers gemalen kaneel
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
1 groot blik tomatenblokjes
4 eetlepels aceto balsamico
2 bollen zwarte knoflook


Bereiding

Bereidingswijze:
1. Maak de lamsbout schoon en ontvlies de delen. Snij in grove dobbelsteen blokjes en zout heel licht.
2. Zet met olie aan in een braadpan en bak licht bruin.
3. Voeg uien en knoflook toe en fruit deze mee. Voeg de specerijen en kruiden toe en schep goed door. Voeg tomaat en aceto baslsamico toe en breng aan de kook. Zet klein en laat minimaal 2 uur trekken.
4. Pel de zwarte knoflook, snij in kwarten en laat deze het laatste halfuur meetrekken.
5. Zet de crème fraiche met de safraan op zeer klein vuur en laat trekken

Algemeen


: 6 persoen
: 3 uurtjes + marineren
: Kookboek: Persiana
: Afdrukken