Lamsschouder, gevuld

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lamsschouder, gevuld

Ingredienten

50 gr salami, in reepjes gesneden
30 gr pecorino
30 gr geraspte grana padano
15 gr vers broodkruim van wit brood
10 gr peterselie, fijngesneden
1 eieren losgeklopt
1 kg lamschouder zonder bot
3 eetl olijfolie
1 ui, in stukken
1 wortel, in stukken
1 selderijstengel;, in stukken1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 teen knoflook, geplet
200 ml droge witte wijn

Bereiding

Meng de salami in een kom met de kaassoorten, broodkruimels, peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Roer goed door elkaar en voeg zoveel losgeklopte ei toe dat de vulling mooi bindt.
Laat 20 minuten koel rusten.

Leg het mengesel op het lamsvlees en rol het vlees stevig op.
Bind zorgvuldig dicht met keukentouw.

Verwarm de olie in een braadpan, voeg de wortel, selderij, rozemarijn, tijm en knoflook toe en leg het vlees er boven op.
Bestrooi met zout en peper, bak op matige warmte, keer het vlees tot het aan alle kanten goed bruin is.
Voeg de wijn en 3 eetl water toe, leg de deksel op de pan en stoof 1½ uur op laag vuur tot het vlees gaar is, voeg zo nodig nog wat water toe.

Neem het vlees uit de braadpan, snijd het in mooie plakken en verwijder het keukentouw voorzichtig.
Schik de plakken op een voorverwarmde schaal.

Zeef het braadvocht en serveer dit apart bij het vlees.

Algemeen


persons : 6
time : 2 uur + 15 minuten
book : Tijdschrift: Delicious dec 2007, recept aangepast
print : Afdrukken