Lamsrugfilet met een mediterraans dakje

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lamsrugfilet met een mediterraans dakje

Ingredienten

4 lamsrugfilets (a 125–175 gr)
40 gr groene olijven, fijngehakt
25 gr zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
1 knoflook teen, uitgeperst
5-6 eetl olijfolie
1 theel . basilicum, fijngehakt
50 gr paneermeel
zout & peper

Bereiding

Meng de olijven, tomaten, knoflook, basilicum met 3-4 eetlepels olijfolie goed door elkaar.
Voeg zout peper en paneermeel toe en roer nogmaals goed door.

Lamsrugfilets afdrogen, zouten en peperen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsrugfilets 1 minuut per kant.
Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal.

Verdeel de aangemaakte paneermeel over de lamrug filets.
Druk het paneermeel goed aan zodat ze helemaal eronder bedekt zijn ( dakje)
Verwarm de oven voor op 210 Graden ( hetelucht oven 180Gr) en bak de lamsrugfilets gaar in 7-8 minuten.

Haal de schaal uit de oven en dek deze af met aluminium folie.
Laat het vlees enige minuten rusten alvorens te serveren op voorverwarmde borden.

p.p. 396 KCal
38 g eiwit
21 g vet
15 koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : www.essen-und-trinken.de
print : Afdrukken