Lamsfilet met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lamsfilet met sinaasappelsaus

Ingredienten

2 lamsfilet a 175-200 gr
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
2 sjalotten. gesnipperd
125 ml vleesfond
125 ml rode wijn
1 eetlepel tijmblaadjes, van de steeltjes geritst
3 eetlepels sinaasappel marmelade
2 sinaasappels
zout en peper

Bereiding

Wrijf de lamsfilet in met olijfolie en masseer de knoflook over het vlees.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamsfilet ½- 1 minuut per kant.
Leg de lamsfilet in een oven vaste schaal en bak deze in een voorverwarmde oven van 180 Gr in ongeveer 8 minuten mooi rosé van binnen. Haal de lamsfilet uit de oven, dek deze af met aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten.

Smoor ondertussen de sjalotten in het bakvet tot ze glazig zijn. Voeg vleesfond, wijn en tijm toe en breng het geheel aan de kook. Roer de de marmelade doorheen en laat de saus daarna 5 minuten sudderen.

Snijd de schil met wit en al van de sinaasappel en snijd de sinaasappel in schijfjes.

Bestrooi de lamsfilet met zout en peper en snijd elke filet in 4 stukjes.

Leg 2 schijven sinaasappel op een bord en leg 2 stukjes lamsfilet erop, garneer het 3e stukjes er tussen. Schenk wat van de saus erover en serveer direct.

Opmerking, na 5 minuten inkoken vond ik de saus toch nog net iets te dun, ik heb de saus iets dikker gemaakt met behulp van wat allesbinder.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookboek: Vetarm eten
print : Afdrukken