Lamsfilet met pistachekorst

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lamsfilet met pistachekorst

Ingredienten

2 lamsfilets
boter

1 teen knoflook
1 sjalotje
2 eetlepels olijfolie
15 g basilicum
15 gr kervel
40 gr boter
2 sneetjes oud witbrood, liefst oud zonder korst
½-1 eiwit
zout en peper
25 gr pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en smoor ze glazig in een beetje olijfolie. Ris de blaadjes van de kervel en basilicum. snijd de boter in blokjes.
Maal de kruiden met de boter, broodkruim, gesmoorde knoflook en sjalot tot puree in een keukenmachine.

Voeg net zoveel eiwit, peper en zout toe tot het een stevig consistent mengsel is.
Meng de noten op het laatst door de kruidenboter.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilet ongeveer 30 seconden aan elke zijde.
Haal de filets uit de pan en dep ze een beetje droog aan d bovenkant.
Strijk het noten-kruidenmengsel in een dikke laag over de lamsfilets.
Leg de lamsfilets in een ovenvaste schaal.

Verwarm de oven voor op 180 Gr.C.
Bak de lamsfilets in zo'n 8 minuten mooi rosé van binnen.
Haal de lamsfilets uit de ovenschaal en leg deze op een bord, dek het bord af met aluminiumfolie en laat de filets ongeveer 5 minuten rusten alvorens ze aan te snijden.

Op de foto ( helaas niet zo super, fototoestel vergeten en met mobiel gemaakt) werd de lamsfilet geserveerd op cous cous met abrikozen en Parmezaan filocrackers.

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken