Lams goulash

Hoofdgerecht
  

under-heading

Lams goulash

Ingredienten

600 gr lamsvlees ( zonder bot)
3 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
100 gr sjalotjes
300 gr tomaten
4 eetl. olijfolie
zout en peper
200 ml rode wijn

Bereiding

Was de rozemarijn en schud hem droog.
Ris de naalden van de takjes en hak ze fijn.
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten.

Was de tomaten en snijd ze kruislings in. Overgiet ze met kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Trek het vel eraf. Halveer de tomaten, verwijder de kernen en snijd het vruchtvlees klein.

Dep het vlees droog en snijd het overtollige vet eraf. snijd het vlees in kleine blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Braad het vlees in 2 porties op hoog vuur rondom bruin in ca 8 minuten.
Doe al het vlees terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de knoflook, sjalotjes tomaten en de rozemarijn toe, smoor het geheel kort.
Blus af met de rode wijn en laat tot de helft inkoken.
Giet er 500 ml water bij. Breng op smaak met zout en peper en laat met de deksel op de pan het geheel in ca 1 uur en 30 minuten smoren.

Serveertip:
Lekker met pastinaak puree

Algemeen


persons : 4
time : 2 uur en 30 minuten
book : Tijdschrift: Appetito no 5 '08
print : Afdrukken