600 gr lamsfilet
1 eetl olijfolie
3 eetl. gehakte kruiden ( peterselie, basilicum, tijm)
1 eetl. dijonmosterd
1 eetl. boter
200 ml kalfsbouillon
50 ml rode wijn
4 tomaten
zout & peper
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Zet weg tot gebruik.
Bak de lamsfilet in 1 eetlepel olijfolie bruin ( ongeveer 1 minuut per kant).
Leg de gebakken lamsfilets in een ovenschaal.
Smeer ze in met mosterd* en bestrooi ze met 2 eetlepels gehakte kruiden en wat zout en peper.
Verdeel stukjes boter over het vlees en bak het in ongeveer 5-7 minuten verder gaar in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C.
Kook de kalfsfond in tot 1/3.
Voeg de wijn en de kruiden toe, kook dit nog even verder in.
Voeg de tomatenblokjes vlak voor het serveren toe en verwarm deze even goed door.
Trancheer de lamsfilet in stukjes en leg deze op voorverwarmde borden, schenk wat van de saus bij het vlees.
* De mosterd en de kruiden blijven als een dakje boven op de lamsfilet liggen. maak het laagje mosterd niet te dik anders overheerst deze smaak.
Serveertip: Lekker met geroosterde aardappelen en een groente ratatouille
: 4
: 30 minuten
: Tijdschrift: Wining&Dining, recept aangepast
: Afdrukken