Kruidige Caraïbisch marinade

Saus / Dressing
  

under-heading

Kruidige Caraïbisch marinade

Ingredienten

kaneelstokje van 5 cm, in stukjes
2 kruidnagels
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. zwarte peperkorrels
1 theel zeezout
1 teentje knoflook
geraspte schil van een ½ citroen
1 theel paprikapoeder

Bereiding

Doe de stukjes kaneel, kruidnagel, tijm en peperkorrels in de Flavour Shaker* , leg de bal erin en draai de bovenkant erop.
Schud goed gedurende 30 seconden of tot alle ingrediënten in stukjes gebroken zijn.
Voeg dan het zout, de citroenrasp, knoflook en paprikapoeder toe.
Draai de bovenste helft er weer op en schud nog eens 20 seconden tot het mengsel klaar is.

Snuif het heerlijke aroma op !

* Heb je geen Flavour Shaker, wrijf dan alles in een vijzel fijn.

Tip: Ga je het vlees of kip niet bakken maar grillen of BBQ-en, voeg dan 4-6 eetlepel olijfolie toe aan het kruidenmengsel.

Algemeen


persons : 4
time : 7 minuten
book : Gebruiksaanwijzing: Jamie Oliver's Flavour Shaker
print : Afdrukken