Koude soep met haring en zalm

Soep
  

under-heading

Koude soep met haring en zalm

Ingredienten

40 gram gemarineerde zalm
2 Hollandse nieuwe
1 Granny Smith appel
1 gekookte rode biet
½ gehakt sjalotje
4 blaadjes witlof
20 bieslooksprieten
¾ dl mayonaise
0.3 dl visfond
10 gram dijonmosterd
60 gram zure room
citroensap
1dl olie
zout

Bereiding

Schil de citroen dun en verwarm de schil in de olie tot 60 graden. Laat trekken en afkoelen.
Vermeng de koude olie met het citroensap en zout tot een dressing
Snijdt de zalm in blokjes van 1,5 cm en vermeng deze met de dressing. Laat marineren gedurende minimaal een half uur.
Meng de mayonaise met de visfond, mosterd en zure room en zet dit koud weg Dit is de soep.
Zet diepe borden koud.
Schil de appel en snij deze in blokjes van ½ cm. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren
Schil de rode biet en snij in blokjes van 1 cm
Snijdt het witlof in lange dunne reepjes
Snijdt het bieslook op lengte van 6 cm
Snijdt de haring in blokjes van 1,5 cm
Verdeel de soep over de 4 borden
Strooi hierover de zalm, haring, biet, appel en de gehakte sjalot.
Leg hierop de witlofreepjes en de bieslooksprieten.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten + marineren en afkoelen
book : Diner Wim en Petra
print : Afdrukken