Konijnenbout in zoetzure honingsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Konijnenbout in zoetzure honingsaus

Ingredienten

1 kilo konijnenboutjes
zout
versgemalen peper
50 gr boter
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
½ vlees bouillontablet
3 eetl. honing
3 eetl. rode wijnazijn
2 theel. maïzena
2 theel. gedroogde rode peperbessen
keukenpapier
aluminiumfolie

Bereiding

Konijnenbout droogdeppen met keukenpapier en licht inwrijven met zout en peper.
In grote braadpan boter verhitten
Boutjes in 10 minuten rondom bruin bakken.
Intussen ui snipperen.
Boutjes uit de pan op bord scheppen.
In achtergebleven bakvet ui in ca 2 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en erboven uit persen.
Tijm en rozemarijn toevoegen en ca. 1/2 minuut mee fruiten.
Bouillon tablet erboven verkruimelen.
1/4 liter water, honing en wijnazijn toevoegen en roeren tot honing is opgelost.
Boutjes toevoegen en op zacht vuur met deksel op de pan ca. 1 uur gaar stoven.
Regelmatig keren en bedruipen met stoofvocht.

Een nacht laten staan.

Boutjes opwarmen
Boutjes uit de pan nemen en afdekken met aluminiumfolie.
Achtergebleven bakvet zeven.
Ca. 4 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Ondertussen in kopje de maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren.
Al roerende aan ingekookte stoofvocht toevoegen tot licht gebonden saus.
Op smaak brengen met zout, peper en rose peperbessen.

Algemeen


persons : 4
time : 80 minuten+ 1 nacht
book : Tijdschrift: Allerhande oktober 1992
print : Afdrukken