Konijn en croûte

Hoofdgerecht
  

under-heading

Konijn en croûte

Ingredienten

300 gr los geplukt gaar konijnvlees*
45 gr boter
45 gr bloem
100 ml slagroom
300 ml wildfond
2 eetl boter
300 gr gemengde paddenstoelen
verse wintertruffel, truffel in een potje of truffelolie
1 eigeel losgeklopt
4 plakje bladerdeeg
* in het originele recept moest ook de konijn nog gebakken worden, ik heb dit recept gemaakt van konijn die is overgebleven van een andere eetentje.

Bereiding

Maak een roux: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat 3 minuten op matig vuur garen.
Voeg de wildfond en de slagroom toe en breng weer aan de kook.

Pluk het vlees los an de konijnboutjes. Voeg het vlees toe aan de ragout.

Bak de paddenstoelen in twee eetlepels boter, kort op hoog vuur. Schep ze door de konijnenragout.

Verdeel de ragout over 4 éénpersoons ovenschaaltjes, laat afkoelen.*

Schaaf de truffel over de ragout of besprenkel met truffelolie.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en druk deze vast op de schaaltjes.
Bestrijk de bladerdeeg met het losgeklopte eigeel.

Zet de schaaltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.

* Tot zover kun je het recept goed ruim van te voren maken.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + 20 minuten oventijd
book : Tijdschrift: Delicious dec ’07, recept aangepast
print : Afdrukken