Knolselderijpuree met room

Bijgerecht
  

under-heading

Knolselderijpuree met room

Ingredienten

500 gr knolselderij ( schoon gewogen)
1 kleine sjalot, gesnipperd
30 gr boter
350 ml melk
75 ml room
melk kookvocht
smaakmakers, zout, peper indien gewenst nootmuskaat

Bereiding

Maak de knolselderij schoon en snij deze in blokjes van 2x2 cm.

Verhit de boter in een kookpan en bak de sjalot glazig.
Voeg de blokjes knolselderij toe en giet de melk erbij.
Kook de knolselderij gaar.

Giet af en vang het kookvocht op.
Pureer de knolselderij. Voeg de room toe en roer deze er goed doorheen.
Voeg net zoveel van de bewaarde kook(melk) toe tot je een mooie romige puree hebt gekregen.

Breng de knolselderij puree op smaak met zout en peper.
Nootmuskaat kan ook maar dat is afhankelijk van wat je erbij eet.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken