Knapperige knoflook

Saus / Dressing
  

under-heading

Knapperige knoflook

Ingredienten

6 tenen knoflook fijngehakt
65 ml olie

Bereiding

Verhit de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook toe terwijl de olie nog aan het opwarmen is.
Wacht tot de knoflook sist en blijf de knoflook roeren om te zorgen dat deze gelijkmatig kleurt. Frituur de knoflook tot het een licht gouden kleur krijgt en giet de olie en knoflook dan in een hittebestendige kom.
De knoflook blijft even doorkoken en zal een mooie donkerdere karamelkleur krijgen.
Laat afkoelen.

Serveertip: Knapperige knoflook is heel veelzijdig te gebruiken om regechten net iets extra's te geven.
Ook de olie kan je daarna nog gebruiken voor een dressing of om in te bakken.

Algemeen


persons : nvt
time : 5 minuten
book : garnalen dumplings
print : Afdrukken