Kipspies met jerk kruiden

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Kipspies met jerk kruiden

Ingredienten

1 eetlepel gedroogde uienvlokken
2 theelepel gemalen tijm
1 theelepel gemalen piment
1/4 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel uienpoeder
2 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
2 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepel gevriesdroogde bieslook

3 kipfilets voor 4 spiesjes
1 rood Spaans pepertje

Bereiding

Snij de kipfilets in grove stukken. Rijf de stukken kip aan BBQ pennen.
Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi het vlees met de kerk kruiden.

Hak een rood Spaans pepertje fijn en strooi deze over de spiesjes.

Verhit de BBQ of grillplaat en bak de spiesjes door en door gaar.

Serveertip: Lekker met tortilla's en een salade

Info voor Big Green Egg bezitters: Verwarm je BGE voor op 200 Gr.C en richt hem in voor indirect grillen met het lieft het gietijzeren rooster. Gril de spiesjes in ongeveer 4 x 3 minuten tot de kip lekker mals en gaar is.

Tip:
Verdubbel de kruiden en bewaar de helft van het kruidenmengsel in een afgesloten pot voor de volgende keer.
Leuk om zelf je kruidenmengsel te maken, dan ben ze verzekerd van constante kwaliteit want hoe vaak is het niet dat je iets lekker heb gevonden in de winkel en dan e.e.a na een half jaar plotseling niet meer in de schap staat!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 12 minuten + voorverwarmen BBQ of BGE
book : Eigen recept
print : Afdrukken