Kipsalade met druiven

Salades
  

under-heading

Kipsalade met druiven

Ingredienten

3 kipfilets, gaar
3 eetl. citroensap
geraspte schil van ½ citroen
2 eetl. cognac
zout
250 gr bleekselderij (ong 4-5 stengels)
125 gr blauwe druiven
125 gr witte druiven
3 eetl. crème fraîche
3 eelt. yochert
zout & peper
suiker

Bereiding

De kipfilets in een grillpan bakken en daarna het vlees in stukjes snijden.

Een marinade maken van citroensap, citroenschil, cognac en zout.
De stukjes kipfilet hier inleggen en ongeveer 30 minuten laten marineren.

De bleekselderij schoonmaken, harde delen aan de buitenkant van de stengels verwijderen, goed laten uitlekken en in dunne plakjes snijden.

De druiven wassen, goed laten uitlekken en doormidden snijden.
Eventueel ontpitten.

Maar een sausje met de crème fraîche, yochert, zout peper en suiker.
Kip, bleekselderij en druiven mengen met het sausje en ca. 30 minuten laten staan alvorens op te dienen.

Algemeen


persons : 6
time : 65 minuten
book : Kookboek: Salades
print : Afdrukken