Kipfilet met katenspek in filodeeg

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kipfilet met katenspek in filodeeg

Ingredienten

2 kipfilets
zout & peper
30 gr boter of margarine
50 gr verse kruiden, fijngesneden, basilicum peterselie kervel tijm salie
30-50 gr vers broodkruim
1 eidooier
4 grote plakken katenspek
4 plakken filodeeg van 24x24cm
50 gr gesmolten boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Halveer elke kipfilet in de lengte.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in boter in ca. 8-10 minuten rondom bruin.

Meng de kruiden, broodkruim, eierdooier, zout en peper.
Schik het kruidenmengsel op de plakken katenspek en leg op elke plak een stukje kipfilet.
Rol de katenspek om de kip.

Leg de kiprolletjes op het filodeeg en vouw het deeg hieromheen.

Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en bak de pakketjes op de bakplaat in 15 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Kookboek: Tip Culinair, recept aangepast
print : Afdrukken