Kip-sesam spiesjes

BBQ
  

under-heading

Kip-sesam spiesjes

Ingredienten

4 kipfilets = 8 spiesjes
4 eetl. droge witte wijn
1 eetl. witte basterd suiker
2 eetl. zonnebloemolie
100 gr sesamzaadjes
zout en peper

Bereiding

Snijd de kip in blokjes van 2,5 cm.
Meng de wijn, suiker, olie, zout en peper naar smaak in een grote kom.
Voeg de kippenblokjes toe en roer ze erdoor.
Laat de kip minstens een half uur marineren, roer af en toe door.

Rijg het vlees aan de BBQ pennen.

Rooster ze 4-5 minuten per kant op een ingevet rooster totdat ze gaar zijn.
Bestrijk ze regelmatig met de marinade.

* Leg ze nog een minuut per kant terug op de BBQ om de sesamzaadjes te roosteren.

* Sesam zaadjes verbranden snel.
Ik had de sesamzaadjes van te voren in een koekenpan op het vuur geroosterd en de spiesje vlak voor het uitserveren erdoor gerold.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten + 2 uur marineren
book : Kookboek: BBQ
print : Afdrukken