Kip met basilicumroomsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip met basilicumroomsaus

Ingredienten

4 kipfilets
3 eelt. bloem
zout en peper vers gemalen
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter

voor de saus:
1 eetl. boter
2 teentjes knoflook, uit de knijper
125 ml kippenbouillon
125 ml room
60 ml citroensap
2 eetl. basilicum, fijngehakt
zeezout
peper, vers gemalen

Bereiding

Meng de bloem met wat zout en peper in een kom.
Wentel de kip door de bloem en schud het teveel eraf.

Verwarm de olie en de boter in een koekenpan en brad hierin de kip, 5-6 minuten aan elke kant op een middel hoog vuur.

Haal de kip uit de pan en het warm.

Veeg de pan schoon, verwarm daarna de boter en bak de knoflook 2 minuten.
Voeg dan de kippenbouillon, de room en het citroensap toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het een beetje inkoken.

Voeg tot slot vlak voor uit opdienen de basilicum toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de kip met de saus.

Serveertip:Lekker met tagliatelle

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Italiaans
print : Afdrukken