Kip champignon pie met aardappeldeksel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip champignon pie met aardappeldeksel

Ingredienten

500 gr kipfilet*
500 ml kippenbouillon van een tablet
60 gr boter
250 gr gemengde paddenstoelen, in plakjes
35 gr bloem
1 dikke prei, in dunne ringen
1 kleine winterwortel in dunne halve plakjes
450 gr aardappelplakjes, voorgekookt

*Ik heb minder dan 500 gr kipfilet gebruikt, ik vond dat best veel voor 4 personen maar dat is erg persoonlijk. Bij ons lag de nadruk meer op de heerlijke paddenstoelen

Bereiding

Kook de kip in de bouillon op laag vuur in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen 20 gr van de boter in een steelpan en bak de paddenstoelen hierin snel bruin.
Neem uit de pan en houd apart.
Voeg nog eens 30 gr boter toe, laat smelten, voeg de bloem toe en laat goed opnemen. Voeg in delen al roerend 350 ml van de kippenboulllon toe en roer tot een gladde saus.
Scheur d ekip in stukjes.
Voeg de kip, paddenstoelen, prei en wortel toe en laat de saus nog zachtjes 5 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Schep de ragout in een ingevette peivorm of hoge ovenschaal en bedek dakpansgewijs met de aardappelplakjes. Smelt de rest van de boter en bestrijk de aardappels ermee. Bestrooi met zout en peper en zet 25 minuten in de oven voor een mooi bruinkorstje.

Serveer met een lekkere salade.
ik heb een makkelijke salade met sinaasappel en walnoten gemaakt.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 25 minuten + 25 minuten oventijd
book : Tijdschrift Delicious december 2008
print : Afdrukken