Kerrie kipspiesen

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Kerrie kipspiesen

Ingredienten

4 kleine kipfilets
1-2 rode paprika's
1 eetlepel komijn
2 eetlepels kerriepoeder
20 muntblaadjes, fijngesneden
250 gr griekse yoghurt
zout en peper

Bereiding

Snij de kipfilets in schuine plakjes en bestrooi met zout en peper. Snij de paprika in stukjes.
Maak een marinade van de Griekse yoghurt, kerrie, komijnzaad en munt.

Bewaar ½ van de aangemaakte marinade om als sausje bij de spiesjes te serveren.

Meng de kip en paprika door de overgebleven marinade en laat 30 minuten staan op een koel plek.

Rijg om en om de schuin gesneden plakjes kip* en paprika op spiesen en rooster deze onder regelmatig keren gaar op de bbq.

* opmerking.
Door de schuin gesneden plakjes kip dubbel te vouwen voor het rijgen aan de spies blijft er heerlijke yoghurt marinade tussen de kip zitten.
Uiteraard kan je de kip ook in blokjes snijden zoals het originele recept eigenlijk voorschrijft.

Op de foto geserveerd met nassi van bloemkoolrijst, deze keer zonder vlees, sla en tomaatjes maar met paprika en erwten.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten + marineren
book : Kookboek Simplissime het allermakkelijkste bbq boek.
print : Afdrukken