Kalfswangen, gestoofd

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfswangen, gestoofd

Ingredienten

4 kalfswangen a 150 gr
2 uien
150 gr wortel
150 gr bleekselderij
2 eetlepels boter
1 liter rode wijn
75 ml balsamico azijn
4 eetl zoete ketjap
4 takjes tijm
4 laurierblaadjes
1 liter sterke runderbouillon
2 rode paprika’s
150 gr champignons
zout en peper

Bereiding

Pel en snipper de uien. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en hak in grove stukken.
Verhit boter in de pan en fruit hierin de uien. Voeg wortel en bleekselderij toe. Blus het geheel af met de rode wijn, de balsamico en de ketjap.
Voeg tijm en laurier toe en laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft.
Giet de bouillon erbij en breng opnieuw aan de kook.

Maak de kalfswangen schoon, haal het overtollige vet eraf. leg de kalfswangen in het vocht in de braadpan en laat het ca. 1 uur en 30 minuten langzaam garen. De gaartijd kan verschillen per wang, voel aan de wangen, ze moeten zacht aanvoelen.

Was de paprika’s en snijd ze in reepjes van ca. 2 cm dik. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Voeg beide toe aan de stoofpot.
Laat nog ca. 20 minuten garen.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.

Algemeen


persons : 4
time : 3 uur
book : Tijdschrift: Foodies september 2010
print : Afdrukken