Kalfsvlees involtini

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfsvlees involtini

Ingredienten

Kalfsvleesrolletjes:
4 kalfschnitzels á 150 gr
8 dunne plakken pancetta
8 ansjovisfilets
zwarte peper vers gemalen
1½ eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas
2 eetl fijngehakte platte peterselie +
wat voor de garnering
1 eetl. majoraanblaadjes, grof gehakt
wat basilicumblaadjes voor de garnering

Tomatensaus
5 eetl. olijfolie
1 ui gesnipperd
2 stengels bleekselderij uit het midden van de stuik, fijngehakt
3 teentje knoflook, fijngehakt
3 takjes bladpeterselie, alleen de steeltjes fijngehakt
½ bosje basilicum, blaadjes heel, steeltjes gehakt
125 ml lekkere rode wijn
600 gr gepelde tomaten in blokjes, uit blik
200 gr kerstomaten
1 lange tak rozemarijn

Bereiding

Als je geen kant en klare schnitzels hebt gekocht ( zie opmerking onderaan),snijd je het vlees in 4 gelijke stukken.
Leg een stuk kalfsvlees tussen twee stukken plasticfolie en sla het plat met een vleeshamer.
Het moet er zo veel mogelijk als schnitzel uit zien en ca 3 millimeter dik zijn.
Doe hetzelfde met de 3 andere stukken vlees.

Leg 2 plakjes pancetta op een snijplank, leg daarop een schnitzel en daarop 2 ansjovisfilets.
Strooi er royaal verse zwarte peper over, wat Parmezaanse kaas en grof gehakte peterselie en majoraan blaadjes.
Doe hetzelfde met de overige schnitzels.
Rol de involtini op en bind ze stevig vast met keukengaren.

Laat voor de tomatensaus de helft van de olijfolie in een braadpan heel heet worden op hoog vuur.
Leg er voorzichtig het opgerolde kalfsvlees naast elkaar in en bak aan weerskanten 4-5 minuten of tot het rondom bruin is.
Leg het vlees op een schaal en zet apart.

Zet het vuur laag, doe de resterende olijfolie in de pan en fruit de ui, bleekselderij, knoflook en de gehakte peterselie en basilicum steeltjes 6-8 minuten tot ze zacht zijn.
Ze mogen niet bruin worden.

Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur middelhoog en schenk de wijn erbij.
Laat die bijna helemaal verdampen en doe de tomatenblokjes uit blik en de kerstomaten erbij.
Zet het vuur laag en voeg de helft van de basilicum en majoraan blaadjes toe.
Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees in ca 2 uur boterzacht.
Roer af en toe.
Schep de resterende basilicum erdoor met zout en peper naar smaak.

Serveer de involtini met een beetje van de saus erover geschept en bestrooid met peterselie en basilicumblaadjes.

Tip:
-De overgebleven saus kunt u prima invriezen en is heerlijk bij pasta.
-Je kunt dit gerecht ook maken met kipfilet.

Opmerking:
Dit is een echt Italiaans mamagerecht. De meeste slagers verkopen kalfschnitzels, die heel geschikt zijn voor dit gerecht en je de moeite besparen om zelf met een vleeshamer aan de slag te gaan.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + 2 uur stoven
book : Kookboek: Puur Italiaans - Tobie Puttock
print : Afdrukken