Kalfslende

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalfslende

Ingredienten

2½ kg kalfslende
boter om in te bakken
1 winterpeen
1 prei
1 grote ui
1 bosje selderij
1 klein blikje tomatenpuree
witte wijn

Bereiding

De kalfslende kruiden en rondom bruin braden in royaal boter.
De winterpeen, prei ui en selderij grof snijden en wassen.
De kalfslende uit de boter halen en in achtergebleven braadvet de groenten bakken.
De tomatenpuree onder de groenten mengen en mee laten bakken.
Afblussen met witte wijn.

De groenten overbrengen in een braadslede.
De kalfslende erop leggen en in een oven van 175 Gr.C. 60 minuten laten garen onder aluminiumfolie.

De kalfslende in plakjes snijden.
De groenten met vocht pureren en er een saus van maken.


Variatietip: In plaats van kalfslende kun je ook vis of witvlees gebruiken

Algemeen


persons : 10
time : 90 minuten
book : Kookles: Koken met een ster*
print : Afdrukken