Kabeljauw in parmaham met pesto roomsaus

BBQ
  

under-heading

Kabeljauw in parmaham met pesto roomsaus

Ingredienten

500 gr kabeljauwhaas
½ bakje verse Italiaanse kruiden
12 plakjes parmaham
2 eetl olie
3 eetl pesto
125 ml slagroom
8 stalen bbq spiesen of in water geweekte satéprikkers

Bereiding

Verdeel de kabeljauw in 12 stukjes van elk ca. 40 gr.
Bestrooi met zout en peper
Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak deze fijn.
Wentel de blokjes vis door de gehakte kruiden en wikkel ze elk in een plakje Parmaham.
Rijd de vispakketjes per 3 op een spies en smeer ze in met wat olie.

Verwarm de BBQ voor.
Rooster de spiesen 5 minuten op de bbq en keer ze regelmatig om.

Mix de pesto met de room in een steelpannetje en verhit op het rooster boven de bbq. Roer af en toe.
Serveer de kabeljauwspiesen met de pesto roomsaus

KLIK HIER om de saus te zien op de foto.

Tip:
door twee pennen door de vis te steken kan je ze heel makkelijk omdraaien en blijven ze mooi vast zitten.
Op de foto, weber garnalenspies gebruikt, 1 spies heeft van zichzelf al twee pennen, super makkelijk ook voor diverse groenten te gebruiken.

Voedingswaarde
367 kcal
30 gr eiwit
1 gr koolhydraten
27 gr vet

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Hallo JUMBO 2013 no 6
print : Afdrukken