Kabeljauw met tomaat coquille en paling

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw met tomaat coquille en paling

Ingredienten

4 kabeljauwhaasjes á 80-100 gr
8 coquille´s
75 gr palingfilet
200 gr verse spinazie
8 kerstomaatjes
boter en olijfolie

Saus:
200 ml visfond
½ theel. koenjit ( kurkuma) poeder
100 ml medium dry sherry
250 ml slagroom
eventueel wat allesbinder

Bereiding

Zet het visfond,en de sherry op het vuur en kook in tot 1/3.
Roer de koenjit en de slagroom erdoor en kook in tot de helft.
Zet de saus weg tot gebruik.

Snijd van de palingfilet dunne lange reepjes.
Bak de kerstomaatjes een paar minuutjes in wat olijfolie, houd ze warm.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak deze in boter met wat olijfolie, verpak deze in aluminium folie en houd warm.
Grill de coquille´s, verpak deze en houd ze warm.
Roerbak daarna de spinazie in wat boter.

Verwarm de saus en bind deze tot de gewenste dikte.

Schep de spinazie op voor verwarmde borden.
Leg de kabeljauw op de spinazie.
Leg de coquille´s en de kerstomaatjes ernaast.
Schik de paling er mooi omheen.
Schep wat van de saus eromheen.



Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Tijdschrift: Exclusief Sligro, recept aangepast
print : Afdrukken