Kabeljauw met saus van kropsla en oesters

Voorgerecht


under-heading

Kabeljauw met saus van kropsla en oesters

Ingredienten

900 gram kabeljauwfilet met huid
zout en peper
geklaarde boter
10 groene asperges
1 bosje witte punt radijsjes
400 gr grove spinazie
50 gr Knorr Botersaus met citroen
4 wilde oesters
1kropsla
35 gr tatsoi ( Chinese sla)

Bereiding

Kook een kwart liter boter-citroensaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Haal de buitenste bladeren van kropsla af zodat alleen het hart overblijft: het sla hart kan gebruikt worden voor een mooie salade.
Was de buitenste slabladeren zorgvuldig en blancheer deze kort. Schep de geblancheerde kropsla uit het water in een zeef en zorg dat deze goed uitgelekt is.

Open de oesters en maak ze los van de schelp.

Voeg de kropsla en de oesters aan de saus in een blender toe en pureer het geheel.

Maak de asperges en de radijs schoon, snijd in vieren. Blancheer de asperges en de radijs afzonderlijk van elkaar en breng op smaak.
Was de spinazie en roerbak deze kort in wat geklaarde boter en breng op smaak.

Snijd de kabeljauw in 10 moten en kruid deze met zout en peper. Bak de kabeljauw in geklaarde boter op de velkant krokant.

Serveer: Leg de kabeljauw op de borden met de velkant naar boven. Verdeel de groenten en schep de opgewarmde saus erbij. Maak het geheel af met een paar blaadjes tatsoi.


Algemeen


: 10 personen
: 50 minuten
: Diner bij Joop en Ans
: Afdrukken