Kabeljauw met rode paprika papaja jam

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw met rode paprika papaja jam

Ingredienten

Jam:
175 gr gehakte rode paprika
225 gr in blokjes gesneden gepelde papaja
3/4 theelepel gehakte jalapeño peper
85 ml water
30 gr eetlepels suiker
3 eetlepels rode wijnazijn
¼ theelepel Dashpoeder of salt
1 theelepel vers limoensap

Vis:
15 gr panko (Japanse broodkruimels)
8 gr kokosschaafsel
20 gr fijngehakte geroosterde cashewnoten
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
2 grote eiwitten, licht geslagen
2 kabeljauwfilet
1/8 theelepel zout
1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels boter

Bereiding

Jam: combineer de eerste 3 ingrediënten in een keukenmachine en meng tot het goed gepureerd is.

Meng water, suiker, rode wijnazijn en zout in een kleine pan op middelhoog vuur. Kook tot de suiker oplost is, roer regelmatig. Verlaag het vuur tot medium. Voeg gepureerd paprikamengsel toe; kook 7 minuten of tot ingedikt, roer vaak. Haal de pan van het vuur en meng de limoensap erdoor.
Verwarm de saus vlak voor het uitserveren opnieuw.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Doe de panko, kokoskruim en cashewnoten in de keukenmachine; puls 4 keer of totdat cashewnoten fijn worden gesneden. Doe het pankomengsel in een ondiepe schaal.
Doe bloem in een andere ondiepe schaal.
Klop de eiwitten een beetje los in een ondiepe schaal.
Dep de vis indien nodig droog met keukenpapier. Bestrooi de filets met zout en zwarte peper.
Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door de eiwitten en daarna door het pankomengsel. Bruk het pankomengsel zachtjes aan zodat het goed hecht.

Smelt boter in een grote ovenvaste anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Voeg filets toe; bak 2 minuten of tot het lichtbruin zijn. Draai filets om en bak wederom 2 minuten.
Plaats de pan in de oven en bak de vis ongeveer 8 minuten, de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
Serveer de gebakken vis met jam.

Opmerking:
De naam van het originele gerecht is "Floribbean" Grouper with Red Pepper-Papaya Jam.
Grouper is tandzeebaars maar ik heb dit gerecht gemaakt met kabeljauw.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 45 minuten
book : Geïnspireerd door een dinner bij Beach Bistro Anna Maria Island
print : Afdrukken