Kabeljauw met gerookte palingboter

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw met gerookte palingboter

Ingredienten

4 kabeljauwhaasjes a 125-150 gr
zout peper
bloem
boter en olie

25 gr gerookte paling
25 gr roomboter

1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
olijfolie
300 gr verse spinazie

Bereiding

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Hak de palingfilet heel klein en prak deze daarna met een vork nog fijner.
Roer de paling door de boter en plaats deze terug in de koelkast tot gebruik.

Dep de kabeljauw droog en bestrooi deze met zout en peper, wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
Verhit boter en olie in een pan en bak de kabeljauw op een matig vuur in zo’n 5-6 minuten gaar.
Voeg halverwege de baktijd de helft van de palingboter toe.

Verhit in een andere pan de olie en bak hierin de sjalot en de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot deze net geslonken is.

Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de kabeljauw op de spinazie.
Garneer het gerecht of met nog wat koude palingboter.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken