Jerk kruiden voor kip

Saus / Dressing
  

under-heading

Jerk kruiden voor kip

Ingredienten

1 eetlepel gedroogde uienvlokken
2 theelepel gemalen tijm
1 theelepel gemalen piment (allspice)
1/4 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel uienpoeder
2 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
2 theelepel suiker
2 theelepel gevriesdroogde bieslook

verse Spaanse peper, houd je van pittiger neem dan een Madame Jeanette

Bereiding

Jamaicaanse jerk kruiden, zoveel wegen er naar Rome lijden zoveel verschillende mengsels van Jerk kruiden zijn er. Deze is niet heet of pittig, gewoon lekker.
Er zijn 3 ingredienten onmisbaar voor echte Jerk: Thym, Chili peper en Allspice.
Meng alle ingrediënten voor de Jerk kruiden goed door elkaar, ik heb dat in een vijzel gedaan.

Wrijf de stukjes kip in met olie.
Strooi wat van de Jerk kruiden op een snijplank en rol het vlees erdoor. Masseer de kruiden even goed in het vlees.
hak de Spaanse peper fijn en strooi deze over het vlees. Laat de kruiden even intrekken voordat je het vlees grilt of bakt.

Extra:
Ook een theelepel gemalen gemberwortel en of paprika poeder
kunnen dit mengsel nog verrijken. Ook wat oregano zal het er goed in doen.


Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Uit een kookgroep menu
print : Afdrukken